În acest week-end, noi cazuri de gripa noua confirmate în Suceava


Intră acum și în grupul de

Pentru judeţul Suceava, Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat în acest week-end 11 cazuri noi de gripă nouă. Potrivit site-ului Ministerului Sănătăţii, sâmbătă, la ora 12 era confirmată contaminarea cu virusul A N1H1, în judeţ, a unui număr de 4 persoane, iar duminică, la prânz a altor 7.

La nivelul ţării cifra se apropie în ritm alert de 2.000 de cazuri confirmate, mai exact duminică, la ora 12 în ţară erau consemnate 1.921 confirmări.

Potrivit normelor de conduită a pacienţilor cu afecţiuni respiratorii acute, cei cu febră sub 38,50C trebuie să se adreseze medicului de familie şi se vor izola la domiciliu, pacienţii cu febră peste 38,50C şi semne de infecţie respiratorie -cefalee, tuse, secreţii apoase, dureri musculare şi articulare se vor prezenta în Compartimentul de boli acute respiratorii şi nu în Triajul de Boli infecţioase, întrucât primul are condiţii de izolare şi protecţie a personalului de grad mai înalt.

Iar pacienţii cu febră peste 38,50C şi contacţi de pacienţi cu gripă AH1N1 se vor prezenta imediat în Compartimentul de boli acute respiratorii.


Intră acum și în grupul de