Scoala generala nr. 11 Suceava, inchisa de luni in urma confimarii mai multor cazuri de gripa noua


Intră acum și în grupul de

Una dintre cele mai mari şcoli generale din ţară, Şcoala nr. 11 „Miron Costin” din cartierul sucevean Burdujeni este închisă de luni. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că, în cursul dimineţii a emis decizie de închidere a Şcolii Generale Nr. 11 din Suceava după ce a fost confirmată infectarea cu virusul AH1N1 a unui număr de 5 elevi şi un cadru didactic.

În week-end, de la Institutul Cantacuzino au mai sosit confirmări pentru contaminarea cu acest virus a unui elev de la Rădăuţi şi un cadru didactic de la Şcoala Generală Nr. 1 Suceava.

Directorul coordonator adjunct Sănătate Publică şi Programe, dr. Marinela Grădinaru a precizat că la Rădăuţi nu este nevoie să se suspende cursurile la clasa unde învăţa elevul, întrucât debutul bolii a avut loc cu mai multe zile în urmă iar acesta s-a izolat.

Potrivit şefului DSP trebuie înăsprite măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor, în special în şcoli.

„Dezinfecţia din şcoli nu trebuie neapărat făcută de profesionişti ci de cei care fac curăţenie”, a spus Alexandru Lăzăreanu.

În ceea ce priveşte faptul că nu au apărut cazuri în mediul rural, şeful DSP Suceava spune că acest lucru se datorează deoarece migraţie reduse şi a faptului că nu s-a intrat în contact cu persoane infectate.


Intră acum și în grupul de