Un incendiu puternic a distrus o gospodărie din satul Liteni

O gospodărie din satul Liteni, comuna Moara, a fost complet distrusă de un incendiu. După cum am relatat anterior, focul a izbucnit miercuri, pompierii intervenind cu trei autospeciale de stingere.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată, precizează că incendiul a fost anunțat la ora 14:10 și lichidat la 17:40.

În incendiul au ars adăpostul de animale și anexe gospodărești, construite din lemn și învelitoare din azbociment, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Au mai ars acoperișul casei pe 80 mp, circa 3 tone de plante furajere și 3,5 tone de cereale. S-au degradat bunuri de uz casnic, aparate electrocasnice, materiale textile, elemente de tâmplărie din PVC, planșeul, pardoseala și pereții locuinței. În incendiu, a pierit un cal.

Sursa menționează că incendiul a izbucnit din zona adăpostului de animale, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

De menționat că nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat o locuință și o anexă gospodărească, aflate în apropiere.

Mai adăugăm că acesta este un caz social mai aparte, proprietarul fiind tatăl unui tânăr care a fost lovit de o mașină și a decedat în noaptea de Anul Nou.