Decizie pentru descongestionarea spitalelor Covid-19: Pacienților asimptomatici sau cu forme ușoare de Covid-19 li se vor recolta probe la domiciliu


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava anunță că în cursul zilei de 20 august a avut loc o videoconferință la care au participat autoritățile județele, cele sanitare și reprezentanții Guvernului în frunte cu premierul Ludovic Orban.

În cadrul videoconferinței s-au discutat măsurile necesare pentru descongestionarea spitalelor care îngrijesc pacienți cu coronavirus dar și pentru eficientizarea la maxim a intervențiilor necesare pentru preluarea și transportul pacienților Covid-19 de la domiciliu, precizează sursa citată.   

Potrivit Prefecturii Suceava, printre măsurile prevăzute a fi implementate în scopul descongestionării spitalelor se numără și recoltarea la domiciliu a probelor pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 în cazul pacienților asimptomatici sau cu simptome ușoare, care au posibilitatea de a rămâne la domiciliu până la sosirea rezultatelor.

De asemenea s-a insistat  să se acorde o atenție sporită din partea autorităților responsabile cu transferul interspitalicesc al pacienților în stare critică. În acest sens, Raed Arafat a solicitat elaborarea, la nivel județean, a unei proceduri pentru transportul pacienților a căror stare de sănătate se agravează, aplicabile în cazul în care unitatea medicală nu dispune de locuri disponibile în secția ATI sau ventilatoare. 

Precizăm că la videoconferință au participat premierul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor interne Marcel Vela,  Secretar de stat Raed Arafat, Nicolae Dragoș Garofil secretar de stat în Ministerul Sănătății și Bogdan Nica-director general al Direcției generale de asistență medicală, medicină de urgență și programe de sănătate publică. La nivel local au participat prefectul județului Suceava Alexandru Moldovan, subprefectul Daniel Prorociuc, inspectorul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Bucovina”, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, șeful secției ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava și șeful Unității de Primiri Urgențe din cadrul SJU Suceava.


Intră acum și în grupul de