Înșelăciune cu plapume și perne în județul Suceava. Un cuplu identifica femei în vârstă cărora le vindea la suprapreț marfa susținând că e o acțiune de ajutorare


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au identificat un cuplu de comercianți ambulanți, respectiv un bărbat de 48 de ani din Dorohoi și o femeie de 33 de ani din Suceava, care au fost reclamați că au vândut unei femei de 65 de ani din Frătăuții Vechi patru plapume și patru perne cu suma de 1200 de lei deși acestea nu valorau mai mult de 500 de lei.

Femeia înșelată a spus că cei doi au venit cu un microbuz de culoare albastră și s-au prezentat ca fiind trimiși de soția preotului din comună cu scopul de a ajuta femeile singure sau văduve și i-au indus ideea că prin aceasta activitate comercială îi acordă un ajutor deoarece bunurile cumpărate ar valora mai mult decât suma de 1200 lei.

Femeia locuiește singură, iar pentru a cumpăra bunurile a împrumutat suma de 1.000 lei de la două cunoștințe de pe raza comunei Frătăuții Vechi și a înțeles că a fost înșelată abia după ce au plecat cei doi comercianți și a apelat-o telefonic pe soția preotului care i-a spus că nu i-a trimis persoane să îi vândă bunuri.

O patrulă de siguranță publică  a indentificat în comuna învecinată, Frătăuții Noi, un autovehicul suspect  pe DJ 178 C, care se deplasa din direcția satului Costișa spre Frătăuții Noi, în care se aflau un bărbat de 48 ani din Dorohoi, care conducea microbuzul ce era însoțit de o femeie de 33 ani din Suceava.

În microbuz au mai fost găsie nouă plapume ambalate în folie de plastic fiind rulate rotund, de diferite culori (albastru, portocaliu, maro, violet) și motive florale, plapume ce erau asemănătoare cu cele vândute femeii din Frătăuții Vechi.

Suma de 1200 de lei pe care o plătise femeia înșelată a fost găsită asupra femeii in Suceava.

În continuare polițiștii au indisponibilizat microbuzul, banii și plapumele și pernele care au fost vândute femeii din Frătăuții Vechi și au deschis un dosar penal pentru ,,înșelăciune”.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale întrucât există informații despre comiterea de infracțiuni similare în comuna Voitinel, iar plângerea a fost depusă tardiv.

Șoferul microbuzului a fost amendat cu 1160 de lei pentru transport ilegal de mărfuri și cu 10.000 de lei pentru comerț ambulant fără autorizație, iar femeia a fost sancționată pentru activități de comerț ambulant fără autorizație și fără a avea prețul afișat cu amendă în valoare totală de 10.000 lei.

Cele 9 plapume care erau transportate de fără documente de proveniență și transport, bunuri evaluate la suma de aproximativ 500 lei au fost confiscate.


Intră acum și în grupul de