Un cuplu de turiști a rătăcit o zi întreagă într-o pădure din zona Broșteni. Cei doi nu au respectat indicațiile echipei de căutare și au rămas fără semnal telefonic, fiind găsiți după cinci ore de căutări


Intră acum și în grupul de

Un cuplu din Brașov s-a rătăcit duminica într-o pădure din zona Broșteni, pentru căutarea lor fiind mobilizați jandarmi și salvamontiști însoțiți de câinele de căutare-salvare.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, un bărbat (62 ani) din Brașov a sesizat prin 112 despre faptul că el și soția s-au rătăcit în zona împădurită Neagra Broşteni. Apelul a fost făcut duminică, la ora 17:20.

Din relatările bărbatului reies că ei au plecat în pădure să culeagă afine și s-au rătăcit încă în dimineața zilei.

Din cauza faptului că nu cunoșteau zona și în lipsa detaliilor pentru orientare, cei doi soți au decis să solicite sprijinul autorităților.

Astfel, pentru căutarea celor două persoane au acționat o echipă de jandarmi din cadrul Postului Montan Vatra Dornei, precum și un salvamontist însoțit de câinele de căutare-salvare.

Sursa precizează că potrivit localizării prin GPS, a reieșit faptul că persoanele s-ar afla în zona Plaiul Popii. Căutarea a fost îngreunată de lipsa semnalului telefonic, de lăsarea întunericului și totodată, de faptul că cei doi soți au ales să nu respecte indicațiile de a rămâne în zona în care au fost localizați.

Prin urmare, cele două persoane au fost găsite în zona împădurită din apropierea satului Glodu în jurul orei 22:00.

Deși erau epuizați fizic, aceștia nu au solicitat îngrijiri medicale, fiind conduși de către echipa de căutare aproximativ 12 km spre locul în care se afla parcat autoturismul lor, mai menționează Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de