Lucian Harșovschi spune că PSD este oponentul PNL în municipiul Suceava și recomandă sucevenilor să nu împartă voturile dreptei: Împărțind voturile, dai șanse PSD să urce


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul PNL al municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că echipa PNL pentru municipiul Suceava este una care a dovedit implicare și responsabilitate pentru suceveni, în timp ce oponentul principal, PSD este partidul care s-a opus mai multor proiecte pentru ca în campania electorală candidatul PSD să arate cu degetul că nu s-a rezolvat nimic.

Lucian Harșovschi a acuzat „politicianismul ieftin” al unor candidați care după ce s-au opus modernizării parcărilor de reședință vin în precampania electorală și acuză că nu s-au făcut.

„Eu cred că sucevenii înțeleg foarte bine  că cel mai bine pentru ei este echipa aliniată la start, echipa responsabilă,  o echipă care a fost alături de suceveni, o echipă care îmbină tinerețea, optimismul, ambiția și determinarea cu experiența și responsabilitatea”, a spus viceprimarul PNL.

El a mai declarat că dintre candidații pentru primar înscriși în alegerile locale, de departe, cel mai bun candidat este actualul primar, Ion Lungu, cel care a demonstrat de-a lungul timpului că a fost alături de suceveni.

„În această precampanie și campanie văd că încep să apară foarte mulți cu viziune, cum trebuie să arate Suceava. Eu îi înțeleg pe cei care nu fac politică și care își dau cu părerea și e foarte bine, dar acei politicieni care acum au început să apară, să aibă viziune, să aibă aceste discuții, unde au fost ei în urmă cu câteva luni de zile? Unde au fost ei când Suceava era în carantină? Nu găseai pe niciunul”, a spus Lucian Harșovschi.

Final de mandat pentru viceprimarul Lucian Harșovschi

Care sunt proiectele cele mai importante pentru Suceava în perioada 2020 – 2024? În ce direcție ne vom dezvolta ca municipiu reședință de județ?

Gepostet von NewsBucovina.ro am Sonntag, 23. August 2020

El a amintit că atât primarul Ion Lungu cât și el, ca viceprimar, au fost alături de suceveni și au fost implicați în sprijinirea sucevenilor.

„Atunci se vede caracterul unui om. Caracterul unui om îl vezi în perioadă de criză, nu în campanie electorală”, a spus Harșovschi.

Viceprimarul le-a transmis sucevenilor să fie foarte atenți cum vor vota în 27 septembrie pentru că sunt unii oameni care apar în campania electorală și dispar după campania electorală.

„Caracterul puternic se vede în criză. Eu cred că echipa PNL a fost alături de suceveni din punctul de vedere a sprijinului. Sucevenii, când au avut nevoie de primar l-au găsit. Când au avut nevoie de viceprimar l-au găsit. Suntem și am fost alături de suceveni. Nu poate spune cineva că am stat într-o bulă în birourile noastre și ne întrebam ce o să fie”, a spus Lucian Harșovschi.

El a arătat că nu vorbește doar de perioda de carantinare a municipiului Suceava, dar și că echipa actuală de conducere a Primăriei a fost și la evenimente frumoase, dar a fost alături de suceveni când au fost și clipe nefericite.

„Aici se vede caracterul unui om. Când ești alături”, a spus Lucian Harșovschi.

El a sublinia că sucevenii vor înțelege că nu e nevoie de experimente în această perioadă pentru că sunt și proiecte în derulare și să nu aibă supriza să vină altcineva și să dea totul peste cap cum ar fi proiectul integrat de modernizare a transportului public local.

„E foarte important ca în Consiliul Local să nu mai avem ceea ce am avut în mandatul 2016-2020 sau în 2012-2016 când au fost modificări de majorități. Sucevenii trebuie să înțeleagă că primarul face mult, dar cu o echipă puternică în Consiliul Local poate face totul. Legislativ, Consiliul Local stabilește, iar primarul trebuie să pună în practică. Când sunt în aceeași echipă și în interesul sucevenilor și Consiliul Local și primarul vă asigur că sucevenii vor avea mai mult de câștigat”, a spus Lucian Harșovschi.

El a explicat că primarul e pe un buletin de vot, consiliul local pe altul, iar pentru o majoritate e nevoie de 12 voturi.

„Votând o echipă a PNL pe care mă regăsesc și eu și colegi tineri de pe acea listă, dăm posibilitatea primarului să implementeze proiectele pentru suceveni”, a spus Lucian Harșovschi.

El a arătat că e nevoie ca să fie votat și candidatul PNL pentru președinția CJ Suceava, Gheorghe Flutur și echipa PNL pentru CJ Suceava pentru a oferi majoritate și președintelui CJ.

Harșovschi speră că sucevenii vor trata corect toate cele patru buletine de vot și că echipa PNL va putea avea posibilitatea să acționeze coerent în următorul mandat.

„Pentru a continua proiectele și a fi și eu, ca persoană, în continuare în administrația publică și a-mi continua mandatul de viceprimar e nevoie de votul la echipa de Consiliu local. O echipă de consilieri puternică în sprijinul primarului este arhisuficientă și binevenită”, a spus Lucian Harșovschi.

El a menționat că șansele ca PNL să obțină 50 la sută din voturile sucevenilor sunt mici pentru că sunt peste cinci partide care vor intra în Consiliul local.

„Spun unora să nu-și irosească voturile și să împartă dreapta pentru că liderul dreptei în momentul de față este PNL. Împărțind voturile dai șansa PSD să urce. Trebuie să spunem clar: Doriți PSD să vină guvernarea municipiului Suceava? Dacă nu, votați PNL!”, a spus Harșovschi care a menționat că sucevenii au nevoie de lucruri concrete, corecte și nu de gâlceavă.

Pentru ca lucrurile să funcționeze corect e nevoie de o echipă în Consiliul Local care să sprijine primarul, a subliniat viceprimarul care consideră că e nevoie de o majoritate confortabilă în Consiliul Local Suceava care să lucreze pentru suceveni.

El a spus că PNL ar urma să colaboreze cu consilierii USR din Consiliul Local Suceava, dar a recunoscut că a rămas dezamăgit de lista prezentată de USR pentru că media de vârstă pentru primele 5-6 locuri de mare în condițiile în care PNL are o echipă tânără, cu o medie de vârstă de 43 de ani.

„USR îl vedeam ca un partid mai tânăr”, a declarat Harșovschi.

El și-a exprimat încrederea că sucevenii vor vota pe Ion Lungu pentru funcția de primar, dar și că vor vota și lista de consilieri locali PNL pentru că aceasta este cea mai bună și îmbină tinerețea și optimismul cu experiența și profesionalismul.


Intră acum și în grupul de