Prescolarii de la „Aschiuta” au in sfarsit o gradinita moderna (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşcolarii care urmează cursurile grădiniţei “Aşchiuţă” din municipiul Suceava vor primi în dar o grădiniţă nouă şi modernă. Conform conducerii administraţiei locale sucevene, copii de la această unitate de învăţământ erau obligaţi să-şi desfăşoare orele în două corpuri de clădiri prea mici pentru necesarul existent.

Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat miercuri că lucrările efectuate la grădiniţă se ridică la 13,5 miliarde de lei, inaugurarea noului spaţiu fiind programată pentru data de 4 decembrie. El a precizat că din această sumă, 8,5 miliarde au venit de la bugetul local, iar celelalte 5 miliarde de la Guvernul României.

În ce priveşte vechea clădire ocupată de grădiniţă pe Aleea Trandafirilor, ocupantul fotoliului de primar a declarat că vrea să o transforme în sediul Direcţiei de Cultură din cadrul municipalităţii. „Este jenant că într-un oraş cu tradiţie culturală nu avem un sediu adecvat pentru cultură. Până când se va finaliza Centrul Cultural Judeţean, voi înainta o propunere în Consiliul Local pentru ca această clădire să devină sediul direcţiei de profil din cadrul Primăriei”, a conchis Lungu.


Intră acum și în grupul de