Cererile pentru subventiile la incalzire, mai putine ca anul trecut (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După ce s-a bătut în cuie plafonul până la care se acordă subvenţii pentru încălzire, Primăria Suceava a făcut analiza cererilor depuse de locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ. Astfel, potrivit primarului Ion Lungu, pentru a primi ajutor financiar pentru plata încălzirii în sistem centralizat s-au depus aproape 9130 de cereri.

Dintre acestea, 227 au fost respinse de comisia de verificare pe diferite motive. Un număr de 2257 de cereri au fost aduse la Primărie de persoanele care se încălzesc folosind ca şi combustibil gazul metan, din care 20 de solicitări nu au primit avizul favorabil. Alte 1077 de cereri au fost depuse pentru obţinerea de ajutor financiar în vederea achiziţionării de material lemnos.

Conducerea administraţiei locale lucrează la eliberarea dispoziţiilor pentru ca solicitanţii să primească în termen cât mai scurt banii alocaţi. „Un lucru interesant cu care ne-am confruntat este numărul mai mic de cereri pe care l-am primit anul acesta deşi suntem în criză”, a declarat Ion Lungu, oferind spre comparaţie cifra solicitărilor pentru încălzirea în sistemul centralizat de anul trecut, care depăşeşte 12.000.


Intră acum și în grupul de