CAS Suceava aloca luna aceasta farmaciilor 24 miliarde lei vechi pentru medicamente eliberate in cadrul programelor nationale


Intră acum și în grupul de

Comparativ cu alte judeţe, farmaciile din Suceava au eliberat miercuri, medicamente compensate şi gratuite. Farmaciile din mai multe judeţe din ţară s-au aflat miercuri, în a doua zi de grevă japoneză şi au refuzat să elibereze medicamente, în semn de protest, solicitând Guvernului să găsească soluţii pentru evitarea falimentării după prelungirea termenelor de plată de la 60 la 210 zile.

„Din discuţiile telefonice din cursul zilei de miercuri, avute cu reprezentanţii legali ai farmaciilor din toate zonele judeţului, rezultă că farmaciile vor continua eliberarea de medicamente compensate şi gratuite, neexistând pericolul întreruperii eliberării acestor medicamente. De asemenea, nu există deficienţe de finanţare pentru lunile noiembrie şi decembrie în ceea ce privesc programele naţionale de sănătate, inclusiv eliberarea testelor pentru monitorizarea glicemiei, atât în cazul copiilor, cât şi a adulţilor”, a precizat miercuri, preşedintele director al CAS Suceava, Cristina Iordăchel.

Aceasta a menţionat că în cursul acestei luni se fac plăţi către farmacii în valoare de aproximativ 24 miliarde lei vechi, dar numai pentru medicamente eliberate în cadrul programelor naţionale -diabet, oncologie, transplant şi testele pentru monitorizarea glicemiei.

„Peste 11 miliarde lei vechi au fost deja plătiţi, diferenţa de încă 13 miliarde lei vechi urmând a fi plătită în cursul zilelor următoare”, a mai spus Cristina Iordăchel.


Intră acum și în grupul de