Directorul Colegiului de Informatica a trebuit sa faca ancheta pentru a afla numele elevilor cu gripa noua


Intră acum și în grupul de

Secretomania arătată de Direcţia de Sănătate Publică Suceava în privinţa cazurilor de gripă nouă este atât de mare încât directorul unui liceu sucevean a trebuit să facă anchetă în unitate pentru a afla cine sunt persoanele din adresa trimisă şcolii, confirmate ca fiind contaminate cu virusul gripei noi.

Rezultatele probelor trimise la Institutul Cantacuzino Bucureşti, prelevate de la doi elevi de la Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava au confirmat existenţa gripei noi.

Dacă Direcţia de Sănătate Publică Suceava s-a limitat la a preciza doar că „în data de 24.11.2009, au fost confirmate două cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic la nivelul Judeţului Suceava”, directorul şcolii, unde s-au confirmat cazurile, Lucian Lungu a înţeles mult mai bine necesitatea de a informa elevii şi părinţii.

Acesta a precizat că este vorba despre doi elevi din clasa a IX-a, şi că a luat decizia suspendării cursurilor pentru 7 zile, la clasa respectivă. Directorului colegiului nu i s-a dat o listă cu numele elevilor ci doar cu numărul cazurilor şi a trebuit să facă anchetă să vadă despre cine este vorba.
La Colegiul de Informatică s-a mai confirmat un caz de gripă nouă, săptămâna trecută, tot la un elev de clasa a IX-a.

Până acum trei şcoli au fost închise din cauza gripei noi- Şcoala Creştină Filadelfia Suceava, Şcoala generală nr. 1 Suceava, Şcoala generală nr. 11 Suceava a cărei decizie de suspendare a cursurilor a fost semnată luni, de DSP Suceava.

Au mai fost confirmate cazuri la elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de