Autoritățile județene se pregătesc de creșterea cazurilor de Covid-19 în rândul copiilor și părinților după începerea anului școlar. Prefectul a cerut spitalelor să raporteze capacitatea maximă pentru izolarea eventualelor cazuri


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că miercuri, Prefectul Alexandru Moldovan a solicitat DSP Suceava să transmită, în regim de urgență, spitalelor din județ, o circulară ce vizează întocmirea unei raportări cu privire la capacitatea maximă deținută pentru izolarea eventualelor cazuri de Covid-19 apărute în rândul copiilor după începerea anului școlar.

Sursa precizează că prefectul a mai solicitat ca raportarea efectuată să țină cont și de necesitatea identificării de locuri pentru părinții copiilor, în situația în care se va impune internarea acestora.

Potrivit Prefecturii Suceava, analiza rapoartelor transmise de spitale dar și rezultatele și eventualele măsuri complementare dispuse, vor fi prezentate de directorul executiv al DSP Suceava în ședința extraordinară a CJSU din data de 31 august 2020.

În prezent, SJU Suceava dispune de 320 de paturi libere din care 34 pentru pacienți Covid-19, 188 în sectorul Non-Covid și 98 pentru zona tampon. În același timp, șa unitatea ATI sunt disponibile șapte paturi pentru pacienți non-Covid și 23 de ventilatoare din care cinci pentru pacienți Covid-19, mai arată Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de