Ion Lungu retrage proiectul modernizării Parcului Mărășești și lansează în dezbatere proiectul arhitectului Doru Olaș: Este un proiect de anvergură, grandios, care poate schimba fața Sucevei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că va retrage proiectul de modernizare a Parcului Mărășești de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Suceava de joi urmând ca după alegerile locale să se discute posibilitatea finanțării unui proiect complex în zona Catedralei Ortodoxe pe care l-a prezentat arhitectul sucevean Doru Olaș.

El a spus că pe ordinea de zi a ședinței CL Suceava de joi este un proiect de reabilitare a Parcului Mărășești în valoare de circa 500.000 de euro.

Primarul a menționat că arhitectul Olaș i-a prezentat proiectul de modernizare a întregii zone aferente Catedralei Ortodoxe și i-a solicitat să-l prezinte și Consiliului Local.

„Este un proiect de anvergură, un proiect destul de grandios”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că proiectul arhitectului Olaș, care vizează o zonă largă în jurul Catedralei Ortodoxe, incluzând și Parcul Mărășești, se ridică la circa 50 de milioane de euro, iar cel al Primăriei, de modernizare strict a Parcului Mărășești,  este de 500.000 de euro.

Conferința de presa la Primaria Suceava

Primarul Ion Lungu – conferința de presa săptămânală

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 25. August 2020

„Eu îl apreciez pe domnul Olaș și de aceea l-am și făcut cetățean de onoare, a proiectat Catedrala, am lucrat cu el”, a spus Lungu.

Primarul a adăugat că proiectul propus de arhitectul Olaș ar putea fi finanțat cu fonduri europene mai ales că finanțarea europeană viitoare va fi mai mare decât până acum, dar că problema majoră este că sunt incluse în proiect și terenuri private, iar fondurile europene se alocă doar pe proiecte care vizează terenuri ale administrației locale.

Ion Lungu a mai spus că el s-a ferit până acum să acceseze fonduri europene pentru zone în care terenurile sunt private pentru că procedura de expropriere poate fi contesată în instanță, poate încurca și poate duce la pierderea întregului proiect.

„E un proiect gradios, care poate schimba la față Suceava, poate fi realizat, nu e imposibil de realizat, dar nu e foarte simplu”, a spus Lungu.

El a precizat că proiectul de modernizare a Parcului Mărășești va fi retras de pe ordinea de zi a ședinței CL Suceava de joi urmând ca după alegeri să fie găsită varianta cea mai bună.

„După alegeri, să stăm așezați, să analizăm aceste variante, să vedem exact soluțiile pe care le găsim pe fonduri europene, pe axa de dezvoltare urbană la nivelul municipiului reședință de județ.(…) Să ne asigurăm că luăm cea mai bună decizie pentru Suceava și pentru suceveni”, a declarat Ion Lungu.

Arhitectul Doru Olaș a explicat pentru News Bucovina în ce constă proiectul pe care îl propune

Arhitectul Doru Olas vine cu proiectul sau ptr. Zona Catedralei Suceava

Arhitectul Doru Olas vine cu proiectul sau ptr. Zona Catedralei Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 24. August 2020

Intră acum și în grupul de