Vaccinurile impotriva gripei noi rivalizeaza cu piesele din tezaurul national, fiind aduse sub paza militarizata


Intră acum și în grupul de

La Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava joi noaptea era aşteptat primul transport de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, sub paza jandarmilor. Conducerea DSP Suceava a anunţat joi, că în cazul în care livrarea va fi efectuată, va începe distribuirea serului în judeţ încă de vineri.

Dozele de vaccin pandemic sunt produse de Institutul Cantacuzino din Bucureşti şi urmau să fie trimise în cutii speciale, sigilate, păstrate la temperaturi scăzute, între 2 şi 8 grade Celsius, şi însoţite de forţe de ordine. Ele vor fi utilizate pentru imunizarea medicilor, militarilor, elevilor şi studenţilor, care vor avea prioritate la vaccinare.

Directorul DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu a precizat că judeţului Suceava i s-au repartizat 29.500 de vaccinuri, iar potrivit unui Ordin al Ministerului Sănătăţii, prima etapă de imunizare se va derula până pe 10 decembrie. În această etapă vor fi vaccinate cadrele medico-sanitare, militarii şi elevii de peste 16 ani atât din unităţile de învăţământ publice cât şi din cele private.

A doua etapă se va desfăşura între 11 şi 31 ianuarie, când vor primi serul elevii sub 16 ani, din unităţile de învăţământ de stat şi particulare, indiferent de clasă.

Programul de vaccinare se va încheia în februarie, când se va derula a treia etapă, în cadrul căreia vor primi serul persoanele care fac parte din categoriile de risc, respectiv bolnavi cronici şi de vârste care corespund indicaţiilor producătorului serului.

Alexandru Lăzăreanu a declarat că dozele vor fi distribuite de Direcţia de Sănătate Publică, în condiţii speciale, medicilor de familie, medicilor şcolari şi spitalelor din judeţ. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Poliţia de Frontieră vor primi o repartiţie de la ministerul lor şi se vor adresa instituţiei noastre. În funcţie de solicitări, le vom elibera serul”, a menţionat şeful DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de