Meciul cu Poli Timisoara, un meci de patru puncte pentru CS Universitatea Suceava (Handbal masculin – Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

În etapa a X-a, CSU Suceava va juca sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 17.00, pe teren propriu cu Poli Timişoara

CS Universitatea Suceava se află într-un moment deosebit în această a doua parte a turului Ligii Naţionale de handbal masculin având patru victorii consecutive la activ. Sportivii suceveni au şansa de a mări la cinci numărul de succese dacă înving pe teren propriu, sâmbătă 28 noiembrie de la ora 17.00, echipa Poli Timişoara. Partida se anunţă a fi extrem de disputată, bănăţenii având şi ei un moral deosebit după patru partide în care nu au cunoscut înfrângerea.

„Ne aşteaptă un joc deosebit de important în faţa unei echipe care este în formă. Pentru noi este esenţial să câştigăm acest meci pentru că vrem să încheiem turul pe un loc în primele cinci. Sper ca jucătorii uşor accidentaţi, Chiruţ şi Bursuc să-şi revină până la partida cu Poli Timişoara şi să ne trecem în cont cea de-a cincea victorie consecutivă. Formaţia bănăţeană are o linie de 9 metri deosebită şi o apărare agresivă în sistem 3-2-1, dar suntem convins că putem câştiga.

Suntem conştienţi că acest sezon este unul deosebit de dificil, 5-6 echipe se vor lupta pentru un loc în cupele europene şi nu vrem să ne stricăm bilanţul pozitiv în jocurile de acasă cu bănăţenii”, a declarat antrenorul echipei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig.

„Ne vom confrunta cu o echipă tânără care se pare că şi-a găsit cadenţa în acest sezon competiţional. Ştim că va fi un meci echilibrat, dar noi vom face tot ce ne stă în putinţă să câştigăm”, a declarat portarul echipei CSU Suceava, Bogdan Pralea.

„Până la ora meciului îi vom studia bine pe adversarii noştri, aşa cum o facem de fiecare dată şi cred că vom găsi o metodă să-i „desfacem” şi să-l anihilăm pe Şimicu, un jucător de valoare. Sunt convins că putem să-i surprindem şi să ne trecem în cont încă două puncte”, a afirmat interul stânga al echipei CSU Suceava, Claudiu Dediu.

„Victoria cu HC Odorhei nu mai are valoare dacă nu-i batem pe cei de la Poli Timişoara. Avem toate atuurile să-i învingem şi să câştigăm meciul cu gruparea bănăţeană”, a declarat pivotul echipei CSU Suceava, Ioan Tcaciuc.

„Dacă vom aborda meciul cu maximă seriozitate nu cred că cei de la Poli Timişoara ne pot pune probleme în faţa propriilor noştri suporteri. Nici nu mă gândesc să nu învingem pentru că am da cu piciorul la tot ce-am realizat până în prezent”, a afirmat şi jucătorul sucevean Bogdan Şoldănescu.

„Ne bucurăm că nu am picat cu o echipă nordică”, a declarat vizavi de tragerea la sorţi a optimilor de finală ale Challenge Cup antrenorul sucevean Leonard Bibirig.

În februarie, în cadrul optimilor de finală ale Challenge Cup, CS Universitatea Suceava va întâlni într-o dublă manşă echipa ucraineană Time Burevesnik. Suceveni încă nu au destule informaţii despre adversarii lor, dar sunt convinşi că până la finele anului vor avea „material” de vizionat despre ucraineni.

„Nu ştim mare lucru despre formaţia din Ucraina, dar până la finele anului vom avea cel puţin două, trei DVD-uri cu ei şi din meciul tur din Challe nge Cup în Croaţia, dar şi din campionat. Pentru noi este bine că am evitat o echipă nordică, iar din punct de vedere administrativ faptul că vom juca relativ aproape este pozitiv.

Sper ca în partida din prima manşă, care va avea loc la Suceava, să avem efectivul complet şi le ţin pumnii tuturor echipelor româneşti angreante în Challenge Cup”, a conchis antrenorul formaţiei CSU Suceava, Leonard Bibirig.


Intră acum și în grupul de