Amendă de 3.000 lei pentru 0,19 mc de lemn în plus la un transport de material lemnos depistat pe DN 17


Intră acum și în grupul de

Polițiști suceveni au depistat în trafic, pe DN 17 din satul Valea Putnei, un ansamblul auto ce transporta o cantitate mai mare de material lemnos decât cea indicată în acte.

Ansamblul auto, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în comuna Pojorâta, a fost oprit pentru control miercuri, după o sesizare la 112 privind un posibil transport ilegal de material lemnos.

Imagine ilustrativă

În urma verificărilor în baze de date, polițiștii au stabilit că toate actele sunt în regulă. Concret, în aplicația Inspectorul Pădurii transportul a fost validat la ora 10:31 pentru cantitatea de 13.18 mc molid-lemn rotund, urmând a fi descărcat la depozitul din Fundu Moldovei.

Totodată, la aceeași oră a fost validat și transportul cantității de 23.61 mc molid  lemn rotund din remorca vehiculului, urmând a fi descărcat la Depozitul Fundu Moldovei.

Cu toate acestea, inventarierea materialului lemnos a scos la suprafață faptul că în vehicul erau în plus 0,19 mc față de cantitatea stipulată în avize.

Astfel, șoferul (47 ani) din comuna Fundu Moldovei a fost amendat cu 3.000 lei, o amendă fiind aplicată și administratorului firmei.


Intră acum și în grupul de