Urmărire pe 15 kilometri în zona Țibeni după un tânăr din Iaslovăț care conducea fără permis o mașină. Acesta a ajuns cu mașina într-un șanț și a fugit de polițiști prin râul Suceava și apoi într-o pădure. Adolescenta care îl însoțea a fost prinsă de polițiști


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 19 ani din Iaslovăț a reușit să fugă de polițiștii care îl urmăreau ascunzându-se într-o pădure, dar a fost identificat rapid după ce adolescenta care îl însoțea a fost reținută de echipajul de poliție.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă polițiștii SPR 3 Marginea, în timp ce desfășurau activități de poliție rutieră pe DC 41, raza satului Țibeni din comuna Satu Mare, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism BMW care nu avea montată plăcuță cu număr de înmatriculare în partea din față.

 Cel aflat la volan nu a respectat semnalele de oprire efectuate de către polițiștii rutieri, ocolind autospeciala de poliție pe un teren viran, după care s-a deplasat în mare viteză spre ieșirea din satul Țibeni, putându-se observa că avea montată în partea din spate o plăcuță cu numărul de înmatriculare de Bulgaria.

Polițiștii au observat că în autoturism erau două persoane, respectiv conducătorul auto, un tânăr, și o tânără.

Echipajul de poliție a urmărit autoturismul în cauză folosindu-se semnalele acustice și luminoase în funcțiune, de pe raza satului Țibeni, până în orașul Milișăuți, acesta folosind o rută alternativă, întorcându-se în satul Țibeni din comuna Satu Mare.

Autoturismul a fost în permanență în raza vizuală a polițiștilor care au continuat urmărirea pe circa 15 kilometri.

La intrare în satul Țibeni, tânărul a virat spre stânga pe un drum neclasificat, iar la un moment dat a efectuat un viraj la stânga și a pierdut controlul autoturismului, intrând cu rotile din față  într-un șanț, nefiind posibilă continuarea deplasării.

În aceste condiții, tânărul de la volan însoțit de pasageră, au ieși din mașină fugind către o lizieră din apropierea râului Suceava, iar polițiștii au reușit să ajungă din urmă pasagera care a fost imobilizată, în timp ce tânărul a trecut prin râul Suceava, îndreptându-se către o zonă împădurită fiind pierdut din raza vizuală.

Tânăra a fost identificată ca fiind o  adolescentă de 16 ani din comuna Satu Mare, iar apoi s-a stabilit că tânărul este din Iaslovăț, are 19 ani și nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Polițiștii au stabilit că mașina nu avea nici poliță RCA  și nici ITP valabile.

Tânărul din Iaslovăț va fi cercetat penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de