Câinele polițist de frontieră Abay a găsit două arme și aproape 500 de alice în bagajele unui ucrainean care voia să intre în țară prin Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit, cu ajutorul câinelui Abay din dotarea Poliției de Frontieră, ascunse în bagajele unui bărbat, două arme de vânătoare şi aproape 500 de alice fără documente de provenienţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, duminică, în jurul orei 22:30, un bărbat (50 ani) s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret pe sensul de intrare în ţară.

Bărbatul era la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina și a declarat că are ca destinație finală Italia.

Sursa citată arată că în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, au fost descoperite, cu ajutorul câinelui Abay din dotarea Poliției de Frontieră, specializat în detectare de explozibil, ascunse în bagajele personale ale bărbatului, două arme de vânătoare (o puşcă cu aer comprimat Fenix şi o puşcă de vânătoare Huberius-Suhl), precum şi 493 bucăţi alice, pentru care persoana nu deţinea documente legale de provenienţă.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră i-au întocmit şoferului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar cele două arme de vânătoare şi alicele, în valoare de aproximativ 1.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării predate polițiștilor IPJ Suceava, pentru continuarea cercetărilor.


Intră acum și în grupul de