Un bărbat băut bine și cu permisul reținut a încercat să fugă în trafic de polițiști în Zvoriștea, dar a sfârșit în arestul IPJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Un bărbat (46 ani) din comuna Zvoriștea a fost reținut după ce a fost prins conducând o mașină, deși era băut bine și are permisul reținut.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, mașina bărbatului a fost observată duminică, pe un drum comunal neclasificat de pe raza satului Buda, comuna Zvoriștea.

Polițiștii din cadrul SPR 8 Adâncata au făcut semn regulamentar de oprire conducătorului mașinii. El însă nu a oprit la semnalul agentului de poliție și și-a continuat deplasarea pe drumul public.

Astfel, s-a procedat la urmărirea, interceptarea și încătușarea acestuia în apropierea locuinței sale din satul Buda.

Apoi, polițiștii au solicitat bărbatului documentele personale și cele ale autoturismului, acesta declarând că nu le are asupra sa.

În aceste condiții, s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date stabilind că este vorba despre un bărbat de 46 ani, din com. Zvoriștea și că permisul de conducere figurează cu mențiunea „cu restricții – reținut”.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest la ora 17.45, rezultatul fiind 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, bărbatul a fost condus la U.P.U. din cadrul SJU Suceava, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, unde acesta a refuzat să îi fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Prin urmare, față de bărbatul de 46 de ani s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, începând cu data de 30.08.2020, ora 21.55, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare unei măsuri privative de libertate. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava. De asemenea, s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „refuz recoltare probe biologice”.


Intră acum și în grupul de