Mănăstirea Humorului: Un sucevean a murit înțepat de o viespe în timp ce efectua dezinsecția unor cuiburi de viespi


Intră acum și în grupul de

Un sucevean (40 ani) și-a pierdut viața, luni, după ce a fost înțepat de o viespe.

Bărbatul efectua dezinsecția unor cuiburi de viespi la o locuință de pe raza satului și comunei Mănăstirea Humorului, el fiind angajat la o companie suceveană specializată în prestarea serviciilor de dezinsecție/deratizare.

Potrivit spuselor femeii care are grijă de locuință (proprietara fiind plecată), bărbatul a ajuns în localitate luni dimineața.

Ea a relatat că suceveanul a luat din autoturismul său o mască și o pompă de stropit si s-a deplasat în spate locuinței, unde se aflau respectivele cuiburi.

Apoi, în timp ce-și desfășura activitatea, bărbatul a fost înțepat de o viespe, iar după câteva momente s-a prăbușit la pământ.

Femeia a apelat 112 solicitând intervenția unui echipaj al ambulanței. Astfel, au fost efectuate manevre de resuscitare timp de aproximativ 40 de minute, însă fără succes.

Ulterior, la fața locului s-a deplasat și un reprezentant al firmei angajatoare, în prezența căruia polițiștii au fost ridicat pompa de stropit cu acumulator de culoare albastră și o mască de protecție cu două filtre de aer. La fața locului s-a deplasat și un lucrător din cadrul DSVSAS Suceava, care în urma controlului efectuat asupra produselor folosite pentru dezinsecție nu au constatat nereguli.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă”, ,,neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.


Intră acum și în grupul de