Romsilva va pune la dispoziția populației încă un milion de metri cubi de lemn pentru foc până la finalul anului: Recomandăm populației să se aprovizioneze din timp cu lemnele pentru foc necesare sezonului rece

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a anunțat, miercuri, printr-un comunicat de presă că va pune la dispoziția populației, până la finalul anului, peste un milion de metri cubi de lemn pentru foc, pe lângă cei 748.422 metri cubi livrați în cursul acestui an.

În acest context, Romsilva recomandă populației să se aprovizioneze din timp cu lemnele pentru foc necesare sezonului rece.

Potrivit sursei citate, în acest moment, în depozitele Romsilva există un disponibil de 247.791 metri cubi lemn pentru foc, iar până la finalul anului, în urma lucrărilor silvice, vor mai fi oferiți populației alți circa 800.000 metri cubi.

Romsilva mai arată că prețul mediu de vânzare a lemnului pentru foc este de 175 lei pe metrul cub, fără TVA, și diferă în funcție de specie, sortiment și condițiile de livrare.

Costul transportului nu este inclus în acest preț, dar numeroase ocoale silvice din cadrul Romsilva oferă, contra cost, și serviciul de transport al lemnului pentru foc, precizează Romsilva.

Volumul disponibil și prețurile de vânzare a lemnului pentru foc sunt afișate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva și centralizat, în format electronic, pe pagina de internet www.rosilva.ro, în secțiunea ”Lemn pentru foc – de vânzare”, informațiile fiind actualizate periodic, mai menționează sursa citată.