Puternic incendiu la Vadu Moldovei produs de la o acțiune de igienizare a unui șopron cu flacăra unei butelii cu arzător. Incendiul a fost sesizat târziu, iar proprietarul a suferit arsuri încercând să stingă focul, iar soția lui un atac de panică

Pompierii militari ai Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Moldovei, au intervenit, marți, cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Vadu Moldovei.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt Alin Găleată, a declarat că la sosirea echipajelor, ardeau majoritatea anexelor gospodărești și acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate.

Sursa citată arată că înainte de izbucnirea incendiului, care a fost observat și anunțat cu întârziere, proprietarul a folosit flacăra deschisă, de la o butelie cu arzător (brener), pentru a igieniza șopronul (construit din lemn), unde își ținea păsările de curte.

 După această acțiune, fără să observe începutul de incendiu, bărbatul a plecat de acasă. Ulterior, mai mulți vecini au sunat la 112 pentru a anunța faptul că ard anexele gospodărești, iar flacările au cuprins și acoperișul locuinței.

La întoarcere, cuprins de panică, proprietarul a încercat să stingă focul, dar s-a ales cu arsuri pe mâini. De asemenea, soția acestuia, a suferit un atac de panică și s-a intoxicat ușor cu fum.

Sosiți la locul incendiului, pompierii militari au solicitat ajutorul colegilor de la Serviciul de Ambulanță Județean, care au trimis în zonă două echipaje.

Bărbatul, în vârstă de 79 de ani, a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe Fălticeni, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate. Femeia, de 75 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului, iar ulterior, după ce și-a revenit, a refuzat transportul la spital.

În incendiu au ars adăpostul de animale și depozitul de furaje, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, o magazie pe 50 mp, acoperișul casei de locuit pe 150 mp, circa o tonă de cereale, elemente de tâmplărie din lemn și bunuri din gospodărie. S-au degradat plafonul și pereții locuinței.

Cauza de izbucnire a incendiului a fost flacăra deschisă, folosită pentru igienizarea șorponului.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa două ore, iar pompierii au salvat un adăpost de animale și o locuință învecinată.