Control judiciar pentru un bărbat din comuna Slatina care a comis un accident fiind băut și fără permis


Intră acum și în grupul de

Un bărbat (43 ani) a fost plasat sub control judiciar fiind cercetat penal pentru mai multe infracțiuni rutiere.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni informează că măsura a fost dispusă joi, 3 septembrie, bărbatul din comuna suceveană Slatina fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mai exact, el a comis un accident rutier în seara de 30 august, în satul Găinești. Bărbatul conducea o mașină marca Audi pe raza localității menționate, iar la un moment dat a întrat în coliziune laterală cu mașina unei localnice. Accidentul sa soldat cu doar pagube materiale, ambele mașini implicate având avarii minore.

Cu toate acestea, polițiștii au stabilit că bărbatul era băut bine. Testarea cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital, acestuia i-a fost stabilită alcoolemia de 2,41 g‰ (prima probă) şi 2,27 g‰ (a doua probă), deci mult peste limita legală.

Pe lângă asta, s-a mai stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Astfel, polițiștii i-au întocmit dosar penal, iar în data de 2 septembrie bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Parchetul Fălticeni atrage atenția că până la o decizie finală a Judecătoriei, bărbatul beneficiază de principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Intră acum și în grupul de