Al doilea deces provocat de gripa noua, inregistrat in judet


Intră acum și în grupul de

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat două decese cauzate de gripă nouă, numărul total al acestora înregistrate pe teritoriul ţării urcând la 5. Potrivit secretarului de stat în MS, Adrian Streinu-Cercel, cele două persoane aveau pe lângă gripă şi obezitate, respectiv leucemie. Din nefericire, una din cele două persoane este o femeie din satul Laura- Vicovu de Sus care a fost internată cu aproximativ trei săptămâni în urmă la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Aceasta a fost internată încă de la debutul simptomatologiei la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost diagnosticată cu insuficienţă respiratorie, stare toxico-septică, însă din cauză că starea de sănătate a femeii se agrava, medicul infecţionist a hotărât trimiterea pacientei de urgenţă la spitalul din Iaşi, unde a fost diagnosticată cu gripă nouă.

Femeia în vârstă de 35 de ani, din localitatea Laura, oraşul Vicovu de Sus a fost mereu conectată la aparate pentru a putea respira, aceasta suferind şi de obezitate.

Deşi femeia din Vicovu de Sus nu ar fi călătorit în Ucraina şi nicăieri în străinătate în ultima perioadă, medicii susţin că nu exclud varianta ca femeia să se fi îmbolnăvit de gripă pe filiera Ucraina.

Precizăm că acesta este al doilea caz e deces înregistra în judeţul Suceava după ce Dorin Muha, un bărbat din Siret, a murit, vineri seară, pe 20 noiembrie în timp ce era transportat cu un echipaj al Ambulanţei Rădăuţi la Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi.

Tot în ultimele 24 de ore Institutul Cantacuzino a mai confirmat pentru Suceava alte 6 cazuri de gripă nouă.

Ministerul Sănătăţii mai menţionează că virusul gripal nu a suferit mutaţii în România, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări.


Intră acum și în grupul de