Internet prin tehnica de ultima ora in 54 de scoli din judet


Intră acum și în grupul de

Prin programul „Internet în şcoala ta” peste 50 de şcoli din judeţ vor fi conectate la internet în perioada următoare. Programul îşi propune „conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare din Regiunea Nord-Est”. Beneficiarii vor fi 54 de unităţi şcolare, 19.422 de elevi, 1.386 de cadre didactice, alături de părinţi, de comunităţile locale şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Proiectul face parte din Programul operaţional sectorial „Creşterea competitivităţii economice”.

Toţi directorii de şcoli implicate s-au reunit joi, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, pentru a afla date concrete, prilej cu care s-au stabilit şi termenii de colaborare dintre expertul tehnic local pe Suceava, ing. Liviu Rusu, şi factorii de decizie din comunităţile locale – primari, consilieri locali şi directorii de şcoli – pe durata desfăşurării proiectului. Totodată, s-au prezentat şi listele cu şcolile care vor beneficia de proiect.

„Acest program asigură egalitatea de şanse a copiilor, indiferent de locul unde învaţă în România. Utilizarea tehnicii informaţionale va creşte calitatea actului educaţional şi, pe lângă faptul că vom avea acces gratuit, pentru elevi şi profesori, la resurse educaţionale – asta înseamnă bibliografie, programe şcolare, resurse de învăţare, modele de teste şi de pregătire, va fi şi acces video la posibilitatea de a lectura şi de viziona cele mai bune lecţii oferite de sistemul educaţional din România”, au precizat reprezentanţii IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de