Inca cinci cazuri de gripa noua, in judet, confirmate in ultimele 24 de ore

Alte cinci cazuri de gripă nouă pandemică au fost înregistrate în judeţ, în ultimele 24 de ore, potrivit comunicatului postat pe siteul Ministerul Sănătăţii, pe plan local bilanţul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 147. În total, în ţară, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 124 de cazuri, dintre care 17 în Dâmboviţa, 15 în Bucureşti, 12 în Mureş şi Hunedoara, nouă în Vrancea, câte opt în Dolj şi Botoşani.

Alte cazuri noi de gripă pandemică au fost confirmate în judeţele Alba, Iaşi şi Suceava (câte cinci), Călăraş, Cluj şi Galaţi (câte trei), Arad, Bihor, Olt, Sibiu şi Ilfov (câte două), Argeş, Bacău, Braşov, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Tulcea şi Vaslui (câte un caz). Până în acest moment, la nivel naţional, bilanţul total al îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 este de 3.551.

Ministerul Sănătăţii a raportat joi, al şaselea deces prin gripă nouă, la o persoană adultă care suferea de bronşită cronică. Trei dintre cele şase persoane moarte din cauza infecţiei cu virusul A/H1N1 sunt din judeţul Suceava.

De altfel, primul deces prin gripă nouă din ţară a fost înregistrat la un bărbat din Siret, în vârstă de 43 ani, care a murit în data de 20 noiembrie.

Ultimele două decese din judeţ au fost consemnate în această săptămână, la o femeie de 36 ani, din Rădăuţi şi la un bărbat de 37 ani, din Fălticeni

loading...