Un bărbat din comuna Vicovu de Jos a fost reținut și e cercetat pentru un caz de contrabandă cu țigări din februarie 2019


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii din cadrul Compartimentului Investigații Criminale al Poliției Orașului Vicovu de Sus au reținut un bărbat (34 ani) din comuna Vicovu de Jos, care este suspectat că a comis o infracțiune de contrabandă cu țigări în februarie 2019.

În prezent, bărbatul se află în arest și urmează să fie prezentat în fața procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea dispunerii față de acesta a unei măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări privind „contrabanda”, iar în funcție de rezultatul cercetărilor se va dispune extinderea cercetărilor și cu privire la „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „distrugere din culpă”.

Contrabanda cu ghinion la Vicovu de Sus 

După cum am menționat, cazul de contrabandă a avut loc încă în 2019, în data de 20 februarie. În dimineața acelei zile, polițiștii au obținut o informație cu privire la faptul că din zona comunei Brodina, sunt transportate către orașul Vicovu de Sus țigări de contrabandă cu două autoturisme marca Audi, unul de culoare neagră cu numere de Bulgaria și unul de culoare albastră cu numere românești.

Ulterior, polițiștii au observat pe strada Daciei din orașul Vicovu de Sus, urme vizibile și proaspete de pneuri care duceau înspre direcția zonei „Bivolăria” a orașului Vicovu de Sus, traseu folosit de către persoane implicate în contrabandă. Unul dintre echipajele de poliție a  pornit în urmărirea autoturismelor având în funcțiune semnalele acustice și luminoase.

Astfel, pe strada Ștefan cel Mare din zona Bivolărie, echipajul a identificat mașina suspectă care era implicată într-un accident rutier.

La scurt timp s-a stabilit că autoturismul suspect de contrabandă cu țigări a lovit un alt autoturism, care era parcat pe marginea părții carosabile.

După impact autoturismul suspect a ricoșat într-un stâlp de electricitate, după care într-un gard al unui imobil din orașul Vicovu de Sus, conducătorul autoturismului fugind de la locul faptei, abandonând autoturismul fără să îl asigure, cu cheile în contact.

Atunci, șoferul nu a mai fost găsit. Cu toate acestea, în interiorul autoturismului au fost găsite 8440 pachete cu țigări de contrabandă, fără banderole fiscale.

De asemenea, autoturismul, în valoare de aproximativ 5000 euro, a fost indisponibilizat și urmează a fi transportat și indisponibilizat la camera de corpuri delicte din cadrul I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de