Jandarmii suceveni au intervenit în zona comunei Grănicești pentru îndepărtarea unui urs, însă animalul a plecat până la sosirea lor


Intră acum și în grupul de

Jandarmii suceveni au intervenit, luni, în zona comunei Grănicești pentru a îndepărta un urs, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava.

Potrivit sursei citate, intervenția a fost necesară după ce doi localnici au semnalat, la orele 07:06 și 22:15, prezența animalului în zona balastierei din localitatea Slobozia Sucevei, comuna Grănicești.

La fața locului s-au deplasat patrule de jandarmi, însă nu a fost nevoie de intervenția acestora deoarece ursul părăsise zona.

În acest context, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava recomandă cetățenilor luarea următoarelor măsuri pentru a preveni incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase:

  • – Evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor în zonele în care a fost semnalată prezența frecventă a urșilor;
  • – Deplasarea pe trasee turistice în grupuri mai mari;
  • – Să aibă grijă unde depozitează resturile menajere;
  • – Să nu hrănească animalele sălbatice, să nu se apropie de acestea pentru a le filma sau fotografia, să nu arunce cu pietre sau alte obiecte, să își păstreze calmul și să nu fugă;
  • – Să anunțe prin intermediul numărului unic 112 prezența urșilor în zonele locuite și să solicite sprijin în astfel de situații.

Intră acum și în grupul de