FOTO VIDEO // Urmărire în trafic la Brodina pentru reținerea unui contrabandist. Polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment, însă șoferul a fugit abandonând mașina și aproape 15.000 pachete cu țigări


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat în trafic un autoturism ce transporta țigări de contrabandă și au încercat să-l oprească, trăgând chiar și un foc de armă. Conducătorul auto a reușit să fugă, abandonând vehiculul și aproape 15.000 pachete cu țigări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, autoturismul Mitsubishi Pajero, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, a fost observat în data de 16 septembrie deplasându-se cu viteză mare de la linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Brodina.

Polițiștii de frontieră au încercat să oprească mașina, însă șoferul a ignorat semnalele. Atunci, polițiștilor de frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această data nu s-a oprit, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia.

După un timp, autoturismul de teren a fost descoperit abandonat pe un drum forestier, iar în interiorul acestuia au fost observate mai multe colete care conțineau țigări din contrabandă.

Sursa citată precizează că în urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conțin 14.950 pachete țigări în valoare de aproximativ 175.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, autoturismul în valoare de 7.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.


Intră acum și în grupul de