Focarul de Covid-19 la Spitalul de Psihiatrie Siret a crescut, fiind depistate încă trei cazuri de infecție. CJSU Suceava a dispus măsuri


Intră acum și în grupul de

Direcția de Sănătate Publică Suceava a informat, vineri, că focarul de Covid-19 la Spitalul de Psihiatrie Siret a crescut.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, au mai fost confirmate trei cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, toate în rândul pacienților.

Sursa citată a menționat că, inițial, în cazul celor trei pacienți rezultatele au fost neconcludente, dar că la retestare s-a confirmat infecția cu SARS-CoV-2.

Astfel, în prezent sunt confirmate 37 de cazuri în rândul pacienților și patru cazuri în rândul personalului unității.

În orașul Siret incidența infecției cu SARS-CoV-2 a ajuns la 7,69 la mia de locuitori, iar în acest context Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava a dispus o serie de măsuri în cadrul ședinței extraordinare din 17 septembrie.

Concret, s-a decis ca la nivelul orașului Siret să fie suspendate toate activitățile cu publicul a operatorilor economici de tip HoReCa care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, respectiv a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor, în interiorul clădirilor, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

De asemenea s-a hotărât ca toate manifestările și activitățile cu public desfășurate în aer liber, permise în contextul Covid-19, se vor organiza și desfășura cu obligativitatea purtării măștii de protecție și respectarea strictă distanțării fizice.

Pe lângă asta, Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” și Școala Gimnazială „Petru Mușat” vor funcționa conform scenariului roșu.

Prefectura Suceava precizează că aceste măsuri vor fi aplicate până la diminuarea incidenței cazurilor pozitive la nivelul orașului Siret sub pragul de 1.5 la mia de locuitori.


Intră acum și în grupul de