Contrabandă cu țigări la Straja: Trei tineri din Storojineț au încercat să introducă în țară 8.000 pachete cu țigări. Ei au reușit să fugă de la polițiștii de frontieră suceveni, însă au fost prinși în Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat un nou caz de contrabandă cu țigări la frontiera cu Ucraina. Contrabandiștii de 16, 17 și 24 ani au reușit să fugă pe teritoriul ucrainean, unde au fost reținuți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, joi dimineața, polițiștii de frontieră au observat trei persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul țării, în zona localității Straja, transportând în spate colete voluminoase.

Foto: Poliția de Frontieră Ucraina

Polițiștii de frontieră au încercat să-i rețină, însă cei trei au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul Ucrainei, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

Ulterior s-a stabilit că aceștia transportau 7.998 pachete cu țigări, în valoare de 46.800 lei.

Foto: Poliția de Frontieră Suceava

Pe lângă asta, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, care au reușit să-i rețină pe cei trei contrabandiști și au indisponibilizat un autoturism marca Volvo cu numere de Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat al Departamentului Vest al Serviciului Pazei Frontierei din Ucraina, în total au fost reținute trei persoane.

Foto: Poliția de Frontieră Suceava

Este vorba despre tineri de 16, 17 și 24 ani din raionul Storojineț, prinși cu ajutorul unui câine-polițist.

Ulterior, poliția de frontieră ucraineană a găsit și autoturismul marca Volvo menționat de poliția de frontieră suceveană. Sursa citată precizează că în autoturism nu au fost găsite țigări, însă autoritățile verifică legalitatea aflării mașinii pe teritoriul ucrainean.

Foto: Poliția de Frontieră Ucraina

Cei trei tineri sunt cercetați administrativ, pentru traversarea ilegală a frontierei, mai arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de