Produse sub titulatura de CANTGRIP, vandute pe internet


Intră acum și în grupul de

Într-o primă tranşă, judeţului Suceava i-au fost livrate 29.500 doze de vaccin contra gripei noi destinat cadrelor medico-sanitare, MAI, elevilor de peste 16 ani şi studenţilor. În farmacii acest vaccin nu este comercializat, ci doar cel pentru gripa sezonieră. Ministerul Sănătăţii a fost atenţionat că pe internet şi pe adresele de e-mail au apărut o serie de anunţuri publicitare în care sunt oferite spre vânzare doze de vaccin antigripal CANTGRIP.

„Atragem atenţia că nicio persoană fizică din România nu deţine vaccinul CANTGRIP produs de Institutul Naţional Cantacuzino deoarece toate dozele din acest produs au fost achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii care, în această perioadă, derulează o campanie de vaccinare gratuită organizată la categoriile de persoane cu risc”, se precizează într-un comunicat al MS.

Ministerul Sănătăţii a sesizat organele competente pentru identificarea şi sancţionarea tuturor persoanele care încearcă să comercializeze diferite produse sub titulatura de Cantgrip.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, alte 115 cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, dintre care 3 în judeţul Suceava au fost confirmate în ultimele 24 de ore, totalul cazurilor înregistrate, până în acest moment, ajungând la 4113.


Intră acum și în grupul de