Accident în comuna Putna: Un tânăr fără permis, care a condus un moped neînregistrat, a ajuns la spital din cauza unui șofer care nu i-a acordat prioritate. Ambii sunt cercetați penal


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 24 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după un accident rutier produs luni dimineața, în satul Gura Putnei din comuna Putna.

Concret, un localnic (30 ani), care conducea o autoutilitară, a efectuat un viraj la stânga pentru a pătrunde în curtea unei locuințe fără a acorda prioritate de trecere mopedului, ce circula din sens opus, condus de către un alt localnic (24 ani).

Imagine ilustrativă

În aceste condiții, mopedul a intrat în coliziune cu autoutilitara. În urma impactului, a fost rănit doar tânărul conducător de moped, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat cu „luxație șold drept”.

Totodată, ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul mopedistului și de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului autoutilitarei.

În același timp, a fost stabilit că tânărul rănit nu are permis de conducere, iar mopedul condus de către acesta nu figurează ca fiind înmatriculat/înregistrat, iar plăcuța cu nr. de înmatriculare nu figurează ca fiind atribuită vreunui vehicul.

Astfel, ambii bărbați sunt cercetați penal, șoferul autoutilitarei pentru „vătămare corporală din culpă”, iar conducătorul mopedului pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.


Intră acum și în grupul de