Trei algerieni care au trecut ilegal frontiera româno-ucraineană dorind să ajungă în Occident au fost prinși, sunt cercetați penal și au fost preluați de autoritățile din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat și reținut trei cetățeni din Algeria care au intrat ilegal în România din Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, cei trei au fost identificați luni seara, pe raza localității Vicovu de Sus.

Tinerii se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Ucraina către interiorul țării. Ei nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duși la sediul sectorului pentru cercetări.

Astfel, s-a stabilit că toți trei sunt din Algeria și au între 25 și 33 ani. Ei au mai declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Sursa citată precizează că în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cele trei persoane au fost preluate de autoritățile de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina.


Intră acum și în grupul de