Primarul Ion Lungu și rectorul USV, Valentin Popa, au anunțat un parteneriat pentru Centrul Național Olimpic pentru Juniori la handbal masculin. Lungu: Este un lucru bun pentru viitorul handbalului sucevean


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu și rectorul USV, Valentin Popa, au anunțat, miercuri, un parteneriat privind înființarea, la Suceava, a Centrului Național Olimpic pentru juniori la handbal masculin.

Ion Lungu a spus că la solicitarea Federației Române de Handbal, la Suceava urmează să se înființeze Centrul Național Olimpic de pregătire a juniorilor la handbal masculin.

Primăria Suceava și-a dat acceptul, a declarat primarul care a menționat că municipalitatea va realiza în acest sens un parteneriat cu USV, cu LPS, cu Școala Gimnazială „Ion Creangă” și cu ISJ Suceava.

El a menționat că în Consiliul Local Suceava urmează să fie aprobat acest parteneriat cu FRH.

„Este un lucru bun pentru viitorul handbalului sucevean”, a declarat Ion Lungu.

Primarul a amintit că echipa de handbal a Sucevei a revenit în Liga Națională și că este o formație tânără, în curs de formare și că urmează să fie stabilit un parcurs astfel încât în 3-4 ani echipa suceveană de handbal să atingă performanțele de acum 10 ani.

Ion Lungu a precizat că în anul 2005, împreună cu fostul rector al USV, Adrian Graur, și cu decanul Facultății de Educație Fizică, Petru Ghervan, antrenorul echipei de handbal, s-a stabilit o strategie care a fost respectată și a adus rezultatele cunoscute.

Conferința de presa Primaria Suceava

Primarul Ion Lungu susține ultima sa conferința de presa din mandatul 2016 – 2020

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 22 septembrie 2020

„Am avut un parcurs de ceas elvețian. Trei ani mai târziu am jucat o finală de cupă europeană. Eu sper și acum ca în trei-patru ani de zile să putem juca o finală de cupă europeană. Până atunci, sunt convins că vom avea și o sală polivalentă la Suceava”, a spus Ion Lungu.

Primarul a subliniat că este un nou început pentru handbalul masculin sucevean înființarea centrului național olimpic de la Suceava pentru că va ajuta la dezvoltarea handbalului întrucât copiii din întreaga Moldovă vor veni la Suceava, vor face pregătirea la Școala Ion Creangă, masa va fi asigurată la cantina studențească.

„Primăria sprijină financiar acest proiect important pentru viitorul handbalului sucevean”, a spus Ion Lungu.

 Rectorul USV, Valentin Popa, a declarat că s-au primit scrisorile oficiale în urma cărora autoritățile sucevene trebuie să se pregătească pentru evaluarea ce va fi realizată de o comisie din care vor face parte membri din partea Comitetului Olimpic Român și a Federației Române de Handbal.

„Sunt convins că vom avea toate facilitățile în regulă, atât din punct de vedere al învățământului, la Liceul Sportiv, cât și din punct de vedere al bazelor sportive pe care le vom pune la dispoziție. Universitatea va fi alături de Primărie care este principalul promotor și beneficiar al acestui proiect, dar are și responsabilitatea pe măsură”, a spus Valentin Popa.

El a precizat că USV va asigura baza sportivă, va permite accesul copiilor înscriși în aceste grupe de pregătire olimpică la complexul de natație, la terenul de sport, la baza de refacere, vor putea lua masa în restaurantul studențesc, iar USV va asigura și resursa umană pentru a-i pregăti.

„Sunt convins că va fi un centru de pregătire de succes pentru că avem în zonă foarte mulți copii cu real talent pentru handbal”, a spus Popa care a adăugat că majoritatea membrilor lotului olimpic de juniori provin din regiunea Suceava.

El a arătat că în următoarele luni se va lucra la dosarul de evaluare, iar din anul următor vor fi una sau două grupe de elevi care vor reprezenta lotul olimpic de juniori la handbal masculin.


Intră acum și în grupul de