Trei gravide din judetul Suceava, depistate cu gripa noua


Intră acum și în grupul de

După Bucureşti, Suceava este judeţul cu cele mai multe cazuri de gripă nouă confirmate în ultimele 24 ore de Institutul Cantacuzino. Comunicatul MS precizează că în judeţul Suceava s-au confirmat 11 cazuri, însă DSP Suceava menţionează că pentru probele trimise din judeţ a fost confirmată prezenţa virusului AH1N1 la 9 persoane. „Este posibil ca cele două persoane, ce apar ca diferenţă, deşi locuiesc în alte localităţi pe buletin să aibă domiciliul la Suceava iar baza de date a ministerului să le plaseze la noi. Un exemplu ar fi de exemplu studenţii”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, bioing. Adrian Popescu.

Dar şi în această situaţie, judeţul Suceava rămâne pe locul 2 în ţară la numărul de cazuri confirmate, cu câte 7 fiind judeţele Bacău, Buzău, Călăraşi şi Dolj.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava este vorba despre 3 femei gravide, respectiv două din municipiul Suceava şi una domiciliată în zona Fălticeni dar case au forme uşoare de boală de aceea nu sunt internate în unităţi sanitare ci sunt izolate la domiciliu.

De asemenea, alte 3 persoane de sex feminin, din Siret, Salcea şi Suceava, cu factori de risc asociaţi sunt internate în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, cu gripă nouă.

Prezenţa virusului AH1N1 a mai fost semnalată şi la 3 bărbaţi, unul în vârstă de 40ani, cu domiciliu în Fălticeni, altul în vârstă de 37 ani, domiciliat în comuna Udeşti şi un tânăr de 27 ani domiciliat în Suceava.

Pe plan local, bilanţul total al îmbolnăvirilor a ajuns astfel la 160, iar al deceselor la patru.

În ultimele 24 ore au fost confirmate în ţară 129 cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1 pandemic şi s-au mai înregistrat şi 2 noi decese.

Totalul cazurilor confirmate înregistrate până în acest moment este de 4374, numărul deceselor, în ţară ajungând la 18.


Intră acum și în grupul de