Vaccinarea HPV se extinde la toate tinerele pana la 24 de ani


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a anunţat marţi, că vaccinarea HPV se extinde la toate persoanele cuprinse în grupa de vârstă 12-24 de ani care solicita vaccinul, prioritare fiind elevele şi studentele. „În funcţie de cerinţele locale, vaccinul HPV destinat campaniei de vaccinare a fetelor de clasa a VI-a şi a VII-a, va fi redistribuit de către DSP Suceava la medicii de familie şi medicii şcolari” precizează DSP Suceava.

Potrivit instituţiei, în judeţ au fost vaccinate împotriva virusului Papiloma ce produce cancerul de col uterin 212 de fete, 135 din clasele a VII a şi 77 din clasele a VI a.
Numărul total al fetelor care se încadrează în grupul vizat iniţial este de 8.989.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava menţionează că celor 212 fete li se va administra a doua doză de vaccin în luna ianuarie, iar a treia doza în luna mai, conform metodologiei acestei campanii.

Potrivit directorului coordonator adjunct Sănătate Publică şi Programe, dr. Marinela Grădinaru la finalul lunii octombrie, în judeţ a sosit o primă tranşă de 4.105 doze de vaccin ce au fost distribuite medicilor şcolari pentru mediul urban şi medicilor de familie cu atribuţii în medicină şcolară, pentru mediul rural, iar dacă va fi necesar se va solicita o altă tranşă.
Directorul coordonator adjunct Sănătate Publică şi Programe a precizat că acest vaccin poate fi administrat împreună cu alte tipuri vaccinuri, neexistând interdicţii în acest sens.
De această dată nu s-au mai întocmit liste şi tabele cu semnături ale părinţilor care nu sunt deacord, ai trebuind doar să anunţe diriginţii sau medicii.


Intră acum și în grupul de