Orasul Campulung Moldovenesc are operator de gaz


Intră acum și în grupul de

Firma Amgaz Furnizare SRL este cea care a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Economiei pentru desemnarea operatorului de gaz natural în municipiile Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, iar Prima Serv Company SRL a câştigat lictaţia pentru operare în comuna Pătrăuţi.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu (PDL), a declarat presei că în urma licitaţiei organizate în luna noiembrie de Ministerul Economiei pentru municipiile Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei precum şi în comuna Pătrăuţi, aceasta a fost adjudecată de firma Amgaz Furnizare SRL în cazul celor două municipii şi Prima Serv Company în comuna Pătrăuţi.

„Dacă în perioada legală de cinci zile de la pronunţarea Comisiei nu se vor depune contestaţii, urmează să fie încheiate, cu operatorii contractele privind distribuţia de gaze”, a mai spus Daniel Cadariu. Vicepreşedintele CJ a menţionat că în conformitate cu reglementările în vigoare, operatorii de gaze vor trebuie să realizeze investiţii în reţeaua de distribuţie a gazelor până la consumatorii casnici şi să asigure serviciul de furnizare la parametri optimi.

În condiţiile desemnării unui operator de gaze naturale în municipiul Câmpulung Moldovenesc în acest oraş va putea fi pusă în funcţiune centrala termică de cogenerare construită printr-un proiect judeţean şi care nu funcţionează cu gaze naturale din cauză că nu exista un operator care să furnizeze gaze naturale centralei.

Nicio firmă nu s-a înscris la ultimele două licitaţii organizate în ultimul an de Ministerul Economiei pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în Câmpulung Moldovenesc, ministrul Economiei, Adriean Videanu, apreciind la vremea respectivă că situaţia a fost determinată de situaţia juridică neclară şi arăta că după ce Transgaz va prelua magistralele de gaze naturale construite în judeţ, situaţia juridică va fi clarificată şi interesul firmelor pentru operare în zonă va fi crescut.

Guvernul a adoptat, în şedinţa din 21 octombrie, hotărârea privind transferul la Transgaz a magistralelor de gaz realizate în cadrul proiectului „Suceava – Utilităţi şi Mediu la standarde europene”.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în luna noiembrie că instituţiile implicate în derularea proiectului Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene lucrează, la pregătirea unei hotărâri de guvern care să reglementeze recuperarea de la Transgaz a sumelor corespunzătoare investiţiilor făcute în realizarea magistralelor de gaz metan şi transferate societăţii de transport a gazelor naturale, precizând că este vorba de aproximativ 11 milioane de euro.

Prin proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” sunt construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi oraşele Gura Humorului şi Siret, precum şi o reţea magistrală de gaze naturale ce cuprinde 61 de localităţi din judeţ. Pentru realizarea investiţiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul fiind Deutsche Bank A.G.

Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani.


Intră acum și în grupul de