Personalul medical are datoria morala si profesionala sa se vaccineze impotriva gripei pandemice


Intră acum și în grupul de

Faptul că o parte din personalul din spitale se cam codeşte în a se vaccina împotriva gripei noi, invocând tot felul de scuze printre care aceea că nu a fost suficient testat şi nu se cunosc reacţiile adverse, Ministerul Sănătăţii ţine să precizeze că „personalul medical are datoria morală şi profesională să se vaccineze împotriva gripei pandemice şi să recomande vaccinarea populaţiei generale”.

Până joi, erau vaccinaţi cu CANTAGRIP 2.661 angajaţi din unităţile sanitare din judeţ, din care 1.277 în municipiul Suceava, 776 în Rădăuţi, 124- Fălticeni, 117- Gura Humorului, 132- Câmpulung Moldovenesc, 231 – Vatra Dornei şi 4 medici militari. S-au mai vaccinat 168 de elevi de peste 16 ani din liceele sucevene, 30 studenţi şi elevi ai şcolilor postliceale şi 200 peroane din alte ministere-instituţii publice din care 78 ale MAI.

Potrivit DSP Suceava, din cele 29.500 doze primite de la minister, au fost distribuite în judeţ 16.200 iar restul de 13.300 se află în stocul instituţiei.

Ministerul Sănătăţii mai precizează în metodologia transmisă marţi, către DSP că personalul medical care este diagnosticat cu gripă va fi izolat obligatoriu la domiciliu sau la spital.


Intră acum și în grupul de