Liber la vaccin contra gripei noi!


Intră acum și în grupul de

Toţi sucevenii cu vârsta peste 16 ani ce doresc să se vaccineze împotriva gripei voi o pot face. Până acum prioritare erau cadrele medico-sanitare, cele ale MAI, elevii de peste 16 ani, studenţii iar începând de săptămâna aceasta, în cabinetele medicilor de familie a început vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care suferă de boli cronice- afecţiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar şi persoanele cu obezitate.

Având în vedere evoluţia cazurilor de gripă AH1N1 şi realizările la vaccinarea antigripală cu vaccin pandemic ce este aproape inexistentă la nivelul judeţului, dacă ţinem cont de faptul că , până joi erau vaccinate cca. 3.000 de persoane în condiţiile în care de la Ministrul Sănătăţii, DSP Suceava a primit la sfârşitul lunii noiembrie 29.500 doze, s-a decis extinderea vaccinării.

DSP Suceava precizează că „vaccinul pandemic este un vaccin sigur şi eficace şi reprezintă singura măsură specifică de protecţie individuală şi de sănătate publică, ca urmare va fi extinsă vaccinarea la toată populaţia peste 16 ani care solicită vaccinul. Această vaccinare se va desfăşura prin intermediul medicilor de familie, inclusiv pentru elevii şi studenţii înscrişi, pe perioada vacanţei de iarnă. Vaccinul alocat unităţilor de învăţământ se va distribui cu respectarea metodologiei MS transmisă în data de 26 noiembrie 2009 medicilor de familie”.


Intră acum și în grupul de