Al cincilea deces de gripa noua cu boli asociate inregistrat in judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava începe să crească numărul de decese în rândul persoanelor diagnosticate şi confirmate cu gripă nouă, fiind înregistrat al cincilea caz. Potrivit Direcţiei de sănătate publică Suceava, în cursul zilei de luni, a decedat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensiva a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava o persoană de sex masculin în vârstă de 53 de ani, cu domiciliul în Suceava la care s-a confirmat prezenta virusului AH1N1, în data de 10.12.2009. Acest pacient suferea de boli cronice preexistente: hipertensiune arterială, obezitate.

Pacientul a fost internat în data de 07.12.2009 în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava cu observaţia Gripă severă şi Pneumopatie, în aceeaşi zi fiindu-i recoltate probe biologice ce au fost trimise Institutului Cantacuzino spre analiză fiind iniţiată terapia antivirală.

DSP Suceava precizează că debutul simptomatologiei a fost în data de 01decembrei.
Săptămâna trecută, pe data de 09 decembrie, bărbatul a fost transferat în secţia ATI a Spitalului Judeţean Suceava datorită accentuării simptomatologiei, evoluţia fiind nefavorabilă.

Potrivit reprezentanţilor DSP Suceava, s-a luat în considerare transferul către Secţia ATI a Spitalului de Urgenţe „Sfântul Spiridon” Iaşi , dar acest lucru nu a fost posibil din cauza gradului de ocupare a acestei secţii.
Medicii spun că pe parcursul internării pacientul a beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate, oxigenoterapie, tratament cu antibiotice şi antivirale, iar sâmbătă, 12 decembrie, pacientul a fost intubat şi ventilat mecanic până la deces.

Primul deces prin gripă nouă din ţară a fost înregistrat la un bărbat din Siret, în vârstă de 43 ani, care a murit în data de 20 noiembrie.
Următoarele două decese din judeţ au fost consemnate în prima săptămână a acestei luni, la o femeie de 36 ani, din zona Rădăuţi şi la un bărbat de 37 ani, din Fălticeni.
Cel de al patrulea caz de deces în urma contactării virusului gripei noi A N1H1 s-a consemnat duminică, 6 decembrie, la un bărbat, de 52 de ani, din Rădăşeni- zona Fălticeni pe fondul unor boli asociate- insuficienţă renală cronică, şoc toxico-septic şi etilism cronic la care s-a adăugat şi infecţia cu virusul pandemic.


Intră acum și în grupul de