Alarmă falsă dată de un activist de mediu privind un transport supraîncărcat cu lemne la Rădăuți: Verificările au arătat că transportul e efectuat legal, însă șoferul a fost amendat pentru depășirea timpului de odihnă cu 22 de minute


Intră acum și în grupul de

Un posibil transport de material lemnos supraîncărcat a fost sesizat de către activistul de mediu Daniel Bodnar. Concret, este vorba despre un camion ce se deplasa, miercuri seara, pe str. Frâncei din Rădăuți.

În urma sesizării, polițiștii au interceptat transportul pe str. Austriei din localitate, la volanul vehiculului fiind un bărbat (39 ani) din județul Bacău.

Imagine ilustrativă

Conform avizului de însoțire prezentat pentru control, camionul transporta lemn rotund specia molid. Totodată, vehicul a fost cântărit, lucrătorii ISCTR stabilind că greutatea totală la cântărire este de 34.200 kg, pe când masa maximă totală autorizată este de 40.000 kg.

Totodată, avându-se în vedere faptul că este admisă o toleranță de 5% (adică 2.000 kg) pentru camioane cu MTMA de 40.000 kg, s-a constat faptul că șoferul nu a comis nicio abatere.

Cu toate acestea, el a fost amendat de către lucrătorii din cadrul ISCTR pentru depășirea timpilor de odihnă zilnică cu 22 de minute.


Intră acum și în grupul de