Circa 80 de suceveni, propusi pentru scutirea penalitatilor la cheltuieli (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproape 80 de locuitori ai municipiului reşedinţă de judeţ au primit în apropierea sărbătorilor un cadou frumos din partea administraţiei publice locale sucevene. În ultima şedinţă de Consiliu Local susţinută pe parcursul zilei de miercuri, aleşii au hotărât să achite Primăria penalităţile adunate pe listele de cheltuieli de la asociaţiile din care fac parte. În topul datornicilor care au solicitat acest ajutor se află un sucevean care a reuşit performanţa să acumuleze penalităţi în valoare aproape exactă cu cea a cheltuielilor curente. Pentru acesta, Administraţia va trebui să acopere suma de 162 de milioane de lei vechi.

“Facem în continuare acest lucru pentru a întinde o mână de ajutor persoanelor care se află în imposibilitatea acoperirii datoriilor acumulate dar orice doritor trebuie să ştie că acest lucru se face doar dacă dovedesc imposibilitatea obţinerii de venituri sau că se află într-o situaţie dificilă”, a declarat primarul Ion Lungu. El a mai amintit că dovada “de bună credinţă se poate face doar cu acte concrete, iar în plus solicitantul mai are obligaţia să achite întreaga valoare a datoriei fără majorările de întârziere la plată”.

Ajutorul pe care îl oferă Primăria vine şi pe fondul numeroaselor cazuri în care Asociaţiile de proprietari îi dau în judecată pe posesorii apartamentelor pentru recuperarea datoriilor, debitorii aflându-se astfel în situaţia de a-şi pierde locuinţele.


Intră acum și în grupul de