Nici in preajma Sarbatorilor sucevenii nu se inghesuie dupa ajutoarele alimentare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea Administraţiei publice locale nu-şi poate explica dezinteresul de care dau dovadă o mare parte dintre locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ.
Este vorba despre ridicarea ajutoarelor alimentare primite din partea Uniunii Europene şi care constau în mai multe kilograme de făină de grâu şi zahăr oferite persoanelor cu probleme financiare. Deşi nu stau prea bine cu banii, aceştia nu se arată dornici nici în preajma sărbătorilor să intre în posesia ajutoarelor.

După numeroase apeluri făcute de conducerea Primăriei, până acum din depozitul administraţiei au plecat spre îndreptăţiţi aproape 60% din cantitatea existentă.

“Nu îmi pot explica situaţia. În ultima vreme tot mai mulţi oameni care nu se încadrează în rândul persoanelor defavorizate vin aproape zilnic şi îmi cer ajutorul, iar locuitorii care beneficiază în mod gratuit de aceste ajutoare nu vin să-şi ridice dreptul”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă primarul Ion Lungu.

De ajutoarele alimentare beneficiază persoanele care se înscriu la legea 416/2001, persoanele cu handicap grav, şomerii aflaţi în plată sau pensionarii cu pensii sub 400. În momentul de faţă cantităţile de zahăr şi făină stocate la depozitul Primăriei din Burdujeni riscă să se degradeze deoarece legea nu permite oferirea lor altor persoane decât cele îndreptăţite.

După numeroase apeluri făcute de conducerea Primăriei, până acum din depozitul administraţiei a fost ridicată aproape 60% din cantitatea de ajutoare alimentare existentă.


Intră acum și în grupul de