Platforma “Fii pregătit” a actualizat cele 12 ghiduri pentru românii care vor să facă față noului Coronavirus


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” a fost actualizată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării.

De menționat că platforma menționată este principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru.

Astfel, la adresa indicată pot fi găsite 12 ghiduri, pentru diferite situații în contextul Covid-19 (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.).

Pe lângă asta, Prefectura Suceava reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20. Apelați 112 doar în caz de urgență!

Nu în ultimul rând, Prefectura Suceava face un nou apel la suceveni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.


Intră acum și în grupul de