Liderul TSD Suceava despre absenteismul de la alegerile locale: Chemi lumea la urne la 2000 de cazuri de Covid pe zi după ce la 200 o țineai cu armata în case. E normal că mulți cetățeni nu au mai venit la vot


Intră acum și în grupul de

Liderul TSD Suceava, George Șoldan, a declarat, marți, la Subiectul Zilei, că absenteismul de la alegerile locale, în special din municipiul Suceava, a fost generat pe de o parte de faptul că mulți cetățeni au dorit să evite o eventuală infectare cu noul coronavirus, dar pe de altă parte reprezintă și o sancționare din partea electoratului.

Șoldan a arătat că dacă la Sărbătorile Pascale, când erau 200 de cazuri de Covid pe zi autoritățile spuneau cetățenilor să stea în case, iar acum când sunt peste 2000 de cazuri pe zi au fost chemați la vot, e normal să existe reticență.

„Atunci ni se spunea: stați în  case, fiți precauți pentru că altfel muriți. Acum spun:haideți la vot!. E normal ca lumea să fie reticentă pentru că cetățenii se protejează”, a spus Șoldan.

Liderul TSD Suceava, George Șoldan- Live la Subiectul Zilei

PSD Suceava are nevoie de reformă internă? George Șoldan, liderul județean al tinerilor din PSD – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 5 octombrie 2020

Liderul TSD Suceava a reamintit că evident că această situație nu a putut să nu fie sancționată de suceveni.

„Au ieșit în timpul Sărbătorilor Pascale și ne-au închis în case, au închis orașul, au carantinat orașul, a venit armata, a venit toată lumea peste noi, iar la alegerile locale cu peste 2000 de cazuri pe zi au zis haideți la vot. E clar că cetățenii au ieșit în număr mult mai mic la vot”, a spus Șoldan.

El a explicat că o prezență scăzută la vot a fost în dezavantajul PSD pentru că un număr semnificativ de votanți genera schimbarea, dar a fost și o sancționare din partea electoratului pentru actualul partid aflat la guvernare locală și națională.


Intră acum și în grupul de