Colegiul „Samuil Isopescu”, implicat in proiectul european „Tineret in actiune”


Intră acum și în grupul de

În cadrul proiectului european „Tineret în acţiune”, iniţiat de Academia europeană din Otzenhausen, Germania, şi care se va desfăşura timp de 3 ani împreună cu parteneri din România, Germania, Finlanda şi Italia, va participa şi Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, a informat directorul colegiului, prof. Michaella Melinte.

„Proiectul se referă la activitatea de învăţare non formală, fiind axat pe dezvoltarea parteneriatului european, cu scopul de a colabora prin idei şi experienţa locală care pot fi apoi date ca exemple de bună practică. Noi am fost selectaţi pentru acest proiect pentru că până acum am mai participat, ca invitaţi, la seminarul de acolo, am fost serioşi şi am depus şi o aplicaţie de proiect anul acesta”, a precizat managerul şcolii.

În această perioadă, la colegiul, 13 elevi şi 2 profesori se pregătesc pentru seminarul care va avea loc la anul, în februarie, la Academia menţionată, pe tema „Dezvoltarea durabilă”.

Printre altele aceştia au de tradus din engleză un capitol din cartea „Our planet”, de realizat un dicţionar de termeni, tot în engleză, pe care elevii trebuie să-l şi înveţe, de realizat un DVD care să cuprindă un film cu interviuri în limba română, în două şcoli, trei companii şi cinci familii, subtitrat în engleză, cu întrebări legate de încălzirea globală; să pregătească şi o piesă de teatru tot în limba română, pe care să prezinte în cadrul seminarului şi nu în cele din urmă ceva specific zonei noastre, la Seara naţională care va fi organizată pentru fiecare ţară participantă în parte.

Seminarul se va desfăşura între 14 şi 21 februarie 2010, iar recent prof. Melinte împreună cu doi elevi s-a întors de la un seminar de pregătire care a avut loc în Germania.

În aprilie 2010, reprezentanţi ai colegiului vor merge din nou în Germania, de data asta ca evaluatori ai proiectului, câte 3 întâlniri pe an fiind programate pe toată perioada desfăşurării proiectului.

În urma acestor seminare, elevii vor primi un certificat „Youthpass”, pe baza căruia vor avea facilităţi în mijloacele de transport din Europa, şi altele.


Intră acum și în grupul de