Numai 121 de salariati ai MAI din judet s-au vaccinat impotriva gripei noi


Intră acum și în grupul de

Cu toate că riscul de a se îmbolnăvi de gripă nouă este foarte crescut fiind în contact cu populaţia, salariaţii de la ISU „Bucovina” Suceava, Poliţie, Jandarmerie şi Poliţia de Frontieră foarte puţini s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1, din cele 3850 de doze de vaccin repartizate fiind vaccinate doar 121 de persoane. „Cred că ei nu înţeleg rolul acestui vaccin pentru sănătatea proprie, ei sunt cei mai expuşi, întrucât vin în contact cu persoane care pot avea virusul. Trebuie să înţeleagă necesitatea vaccinării mai ales cei din prima linie, să se protejeze. Unii sunt reticenţi pentru că nu înţeleg că e un vaccin asemănător cu cel pentru gripa sezonieră, dar cu altă tulpină”, a declarat luni, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.

La fel de reticenţi au fost şi elevii cu vârstă peste 16 ani, cărora li s-a recomandat de asemenea vaccinarea, fiind vaccinaţi doar 186 de elevi. În schimb, personalul din unităţile medicale a conştientizat importanţa vaccinării, din cele 5000 de doze de vaccin repartizate lor fiind efectuate 3312.

Judeţul Suceava a primit pentru vaccinarea împotriva virusului AH1N1 29.500 doze, 16.200 fiind distribuite, restul fiind în depozitul DSP. A început şi distribuirea vaccinului la medicii de familie, potrivit unei estimări realizate de ei, până acum fiind vaccinaţi 112 bolnavi cronici.


Intră acum și în grupul de