Inca un sucevean mort de gripa noua

Un sucevean în vârstă de 52 de ani a decedat duminică, la Spitalul de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi, după ce a fost transportat acolo cu Ambulanţa de la Spitalul Judeţean Suceava. Bărbatul a fost internat joi în unitatea medicală judeţeană, fiind confirmată prezenţa virusului pandemic A H1N1. „Deocamdată nu se poate spune dacă virusul AH1N1 a fost şi cauza decesului. La Secţia de Boli Infecţioase Suceava unde s-a prezentat mai întâi a fost diagnosticat cu insuficienţă respiratorie severă şi bloc alveolo-arterial, apoi starea lui s-a înrăutăţit şi a fost trimis la Iaşi”, a precizat luni, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, adăugând că motivul decesului va fi stabilit după examenul anatomo-patologic.

„Nu se poate deocamdată vorbi că virusul AH1N1 a provocat decesul sau că au fost co-morbidităţi care s-au agravat pe fondul gripei. A mai fost un caz, al pacientului care a murit la ATI Suceava, unde cauza decesului nu a fost virusul respectiv, deşi fusese şi el confirmat cu gripă nouă. La pacientul de acum toate simptomele arătau o suferinţă pulmonară recentă, nu avem date de afecţiuni mai vechi”, a declarat Alexandru Lăzăreanu.

Bărbatul a ajuns la Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean Suceava pe 17 decembrie, când deja avea insuficienţă respiratorie acută, medicii de acolo stabilind că debutul bolii a fost pe 13 decembrie, cu simptome specifice gripei: cefalee, febră, dureri musculare etc.

Starea bolnavului s-a agravat, a fost intubat şi trimis la Iaşi, unde a decedat. Numărul deceselor din judeţ a ajuns la 6.

În ultimele 24 de ore, la Suceava au fost conformate încă 2 cazuri de gripă nouă, ambele internate la Spitalul Judeţean, iar la nivel naţional sunt 40 de cazuri noi şi două decese, unul fiind al suceveanului.

loading...