Inca un sucevean mort de gripa noua


Intră acum și în grupul de

Un sucevean în vârstă de 52 de ani a decedat duminică, la Spitalul de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi, după ce a fost transportat acolo cu Ambulanţa de la Spitalul Judeţean Suceava. Bărbatul a fost internat joi în unitatea medicală judeţeană, fiind confirmată prezenţa virusului pandemic A H1N1. „Deocamdată nu se poate spune dacă virusul AH1N1 a fost şi cauza decesului. La Secţia de Boli Infecţioase Suceava unde s-a prezentat mai întâi a fost diagnosticat cu insuficienţă respiratorie severă şi bloc alveolo-arterial, apoi starea lui s-a înrăutăţit şi a fost trimis la Iaşi”, a precizat luni, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, adăugând că motivul decesului va fi stabilit după examenul anatomo-patologic.

„Nu se poate deocamdată vorbi că virusul AH1N1 a provocat decesul sau că au fost co-morbidităţi care s-au agravat pe fondul gripei. A mai fost un caz, al pacientului care a murit la ATI Suceava, unde cauza decesului nu a fost virusul respectiv, deşi fusese şi el confirmat cu gripă nouă. La pacientul de acum toate simptomele arătau o suferinţă pulmonară recentă, nu avem date de afecţiuni mai vechi”, a declarat Alexandru Lăzăreanu.

Bărbatul a ajuns la Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean Suceava pe 17 decembrie, când deja avea insuficienţă respiratorie acută, medicii de acolo stabilind că debutul bolii a fost pe 13 decembrie, cu simptome specifice gripei: cefalee, febră, dureri musculare etc.

Starea bolnavului s-a agravat, a fost intubat şi trimis la Iaşi, unde a decedat. Numărul deceselor din judeţ a ajuns la 6.

În ultimele 24 de ore, la Suceava au fost conformate încă 2 cazuri de gripă nouă, ambele internate la Spitalul Judeţean, iar la nivel naţional sunt 40 de cazuri noi şi două decese, unul fiind al suceveanului.


Intră acum și în grupul de