Constructorii primesc la final de an o parte din banii pentru lucrarile efectuate la scoli


Intră acum și în grupul de

La final de an, constructorii ce au efectuat lucrări la unităţile de învăţământ sucevean vor primi o parte din banii ce le revin. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Guvernul a alocat în această lună aproximativ 50 de miliarde de lei vechi pentru achitarea unor datorii către constructorii care efectuează lucrări de reparaţii în unităţi de învăţământ din judeţ.

Potrivit lui Petru Carcalete, în prezent se efectuează lucrări la 146 de unităţi de învăţământ din judeţ, iar pentru finalizarea tuturor investiţiilor începute sunt necesare 1.500 de miliarde de lei vechi.

Acesta a menţionat că o parte din suma alocată de executivul central, este prin ISJ Suceava, respectiv 7 miliarde de lei vechi, iar o parte, 43,6 miliarde de lei vechi prin DGFP Suceava.

Şeful IŞJ Suceava a spus că sumele sunt destinate achitării unei părţi a datoriilor către firmele de construcţii care efectuează lucrări în şcoli, valoarea acestora fiind de 180 de miliarde de lei vechi.


Intră acum și în grupul de